Mikropájka na domácí kutění – recenze

Při hledání druhé mikropájky, která by nahradila pájecí stanici u které mi vadilo přenášení ke kolejišti, jsem na oblíbeném zahraničním e-shopu www.bangood.com narazil na zajímavý produkt s cenou i pod 10 dolarů (záleží na aktuální akci). Byl jsem tak nadšen jeho funkčností, že jsem neodolal napsat krátký článek – recenzi. Jde o takové pokračování článku o pájení – “Jak pájet SMD součástky + video“.

 

Původně jsem chtěl pouze klasické pájecí pero u kterého není možné regulovat teplotu, ale pak jsem narazil na výrobek, který měl jen samé dobré hodnocení a přitom neuvěřitelnou cenu. Přiznám se, že jsem trochu pochyboval o funkčnosti z čehož mě vyvedlo pak samotné používání. V době psaní článku jsem měl produkt doma cca 14 dní a cca několik desítek provedených (proletovaných) spojů.

Produkt je prodáván pod označením Mustool MT223 60W. Zde je pak odkaz přímo na produkt. Vyberte verzi 220V EU.


Mustool MT223

Nejzajímavější na tomto produktu je především, možnost nastavení teploty hrotu v rozmezí 200 – 400°C. To je funkcionalita, se kterou jsem se ještě u těchto produktů nesetkal. Také je zajímavý výkon, který je 60W, zde bych trochu pochyboval, že se tento výkon dostává až přímo na hrot, ale jde jen o pocit ve srovnání s perem z pájecí stanice o výkonu 48W, kde bych řekl, že je o něco lepší přenos tepla.

Mustool MT223 regulátor

Pero je z celkem obyčejného plastu, ale konec držený konečky prstů, je opatřen nekluzkým povlakem ze silikonu a celkem dobře se drží. Váha je celkem odpovídající. Jen kabel by mohl být více pružný. Další přidanou hodnotou je, že dostanete 5 výměnných hrotů, různých rozměrů.

Mustool hroty

Myslím, že jde o velice provedený produkt, který mnohonásobně překonává svojí funkcí produkty z různých prodejních akcí z Lídlů a podobně.
Osobně jsem velice nadšen pro takové to běžné pájení pod kolejištěm, kde vám základna od pájecí stanice překáží.

Jako nevýhodu kterou bych měl zmínit na závěr je, že součástí dodávky není žádný stojánek, kam je možné pero odložit. Ale už od 3 dolarů, je možné koupit nějaký základní – např. link zde.

______________________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________________